Schrijf u nu in voor een collegereeks Kunstgeschiedenis!

En leer meer over Nederlandse meesterschilders zoals Vincent van Gogh.

Voor iedereen die nog lang niet is uitgeleerd en meer wil weten over kunstgeschiedenis organiseren wij in november een collegereeks Kunstgeschiedenis: Nederlandse Kunstschatten.

Duik in vier colleges van één uur in de Nederlandse kunstgeschiedenis en leer alles over de grootste schilders van ons land. De colleges worden gegeven door onze bevlogen studentdocent Nikki. Zij studeert aan de Universiteit van Amsterdam en vertelt u in vogelvlucht over kunst en kunstenaars in de Middeleeuwen tot en met de 19e eeuw. Denkt u aan meesterschilders zoals onder andere Jan van Eyck, Jan Steen, Vincent van Gogh en Piet Mondriaan. De colleges vinden plaats op 18, 25 november, 2 en 9 december van 19.00 tot 20.00 uur. Deze colleges zijn online en live. Dat betekentdat u tijdens het college studentdocent Nikki direct vragen kunt stellen!

Wilt u deze collegereeks cadeau doen?
Dat kan natuurlijk ook! Vergeet dit nietnikki voor een schilderij aan te vinken op het formulier hiernaast. 
Wilt u deze collegereeks aan meerdere personen cadeau doen? Neem dan contact met ons op via info@ogjg.nl. 

Voorwaarden
Maximaal twee deelnemers per beeldscherm
Niet bedoeld voor (intramurale) groepen

Bekijk het hele programma

Wat: Vier colleges van één uur over Nederlandse kunstschatten.
Wanneer:
18 en 25 november, 2 en 9 december van 19.00 tot 20.00 uur. 
Hoe:
Online via Zoom.
Kosten:
10 euro voor vier colleges.

Interesse? Schrijf u snel in via het formulier hiernaast, we hebben slechts beperkt plekken beschikbaar.

Inschrijfformulier

TotaalHoe werkt het?

Zo bekijkt u gemakkelijk de collegereeks Kunstgeschiedenis!

Stap 1

Vul het formulier op deze pagina in.
U kunt gemakkelijk via iDeal betalen.

Mail icoon

Stap 2

Ontvang een bevestiging per mail. Geeft u de collegereeks cadeau? Dan nemen wij spoedig contact met u voor meer informatie.

icoon van een computer

Stap 3

Ontvang een week van te voren meer uitleg over Zoom en de link naar de colleges.

Icoontje poppetje

Stap 4

Volg de colleges digitaal en stel al uw vragen direct aan de studentdocent. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname!

Goed voor het brein

“Ik heb vanmorgen de 2e lezing digitaal bij mogen wonen. Mijn hartelijke dank daarvoor. Ik hoop dat er nog veel meer colleges gegeven gaan worden. Goed voor mijn oude brein (ik ben 89) en zeker ook voor de studenten. Ook zij doen een hoop ervaring op. Goed te merken aan de studentdocent. Ze was zo veel beter dan de 1e keer. Mijn complimenten aan haar.”

Duidelijke digitale instructies

“Complimenten voor de organisatie. Als voordeel zie ik dat wij ook door de duidelijke instructies digitaal konden deelnemen. Het was zo laagdrempelig dat menigeen het aandurfde!”

Vanuit uw eigen huiskamer

“Ik vind een college via Zoom eigenlijk veel fijner dan in de bibliotheek. Ik voel me helemaal op mijn gemak zo in mijn eigen woonkamer.”

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de colleges zien?

U kunt alle colleges digitaal bekijken via het programma Zoom. Wij sturen u een korte handleiding voordat we starten, zodat u de tijd heeft om Zoom te installeren. 

Wat is het verschil tussen deze collegereeks en de online Seniorencolleges?

De online Seniorencolleges zijn opgenomen in een studio en zijn enkel op dinsdagavonden in oktober en november gratis te zien. De afleveringen zijn tzt terug te kijken op ons online leerplatform OASE van Kennis. U kunt uw vragen insturen via een chat, maar u heeft niet direct contact met de studentdocent. Daarbij zijn het allemaal losse, opzichzelfstaande colleges, gegeven door verschillende studentdocenten.

De collegereeks Kunstgeschiedenis: Nederlandse Kunstschatten is allereerst live. Dat betekent dat u direct al uw vragen aan studendocent Nikki kunt stellen. Maar Nikki zal u ongetwijfeld ook aan het denken zetten met prikkelende vragen! Ten tweede bestaat deze collegereeks uit vier colleges, allemaal gegeven door studentdocent Nikki, waardoor u dieper de stof in duikt. En uiteraard krijgt u een certificaat van deelname na afloop! 

Wie kan deelnemen aan deze collegereeks?

De collegereeks is bedoeld voor 60-plussers die meer willen leren over Kunstgeschiedenis. U heeft geen achtergrondkennis nodig. De collegereeks is echter niet geschikt voor (intramurale) groepen.

Kan ik vragen stellen tijdens het college?

Zeker! U kunt al uw vragen stellen via de chat in Zoom. Studentdocent Nikki zal zoveel mogelijk vragen beantwoorden. 

Kan ik ook één college aanschaffen?

U kunt enkel de gehele collegereeks aanschaffen. Het is echter niet erg als u één of meerdere colleges mist. Ze zijn goed los van elkaar te volgen.

Hoeveel deelnemers mogen er op één scherm meekijken?

Wij willen u vragen om met maximaal twee deelnemers te kijken. Deze collegereeks is niet geschikt voor groepen achter één scherm. Wilt u met een groep een collegereeks volgen? Mail dan naar info@ogjg.nl en vraag naar de mogelijkheden. 

Ik wil deze collegereeks cadeau doen aan meer dan één persoon. Kan dat?

Zeker! Wij helpen u graag verder. Mail naar info@ogjg.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Wie zijn wij?

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert sinds 2014 interactieve colleges voor senioren gegeven door enthousiaste studentdocenten. Deze ‘seniorencolleges’ worden gegeven in bibliotheken, wijkcentra, verpleeghuizen en online. Onze studentdocenten gaan tijdens de colleges het gesprek aan met hun deelnemers. Op deze manier nemen we vooroordelen weg en verbinden we generaties door middel van kennis. Sinds 2020 hebben wij tevens OASE van Kennis opgericht: hét online leerplatform voor 60-plussers. Ons doel? Een maatschappij creëren waarbij een leven lang leren voor in Nederland de norm is. Wij geloven dat persoonlijke groei niet afhankelijk is van leeftijd.