Laat u mee terug in de tijd nemen door studentdocent Nina en leer over archeologie, de prehistorie en de Griekse klassieke oudheid. Óf leer meer over de macht van de Europese Unie, hoe dit politieke spel werkt en welke reis een wetsvoorstel af moet leggen samen met studentdocent Kejan! U kunt zich nu inschrijven voor een online collegereeks Archeologie en online collegereeks Politiek. De collegereeksen bestaan uit vier wekelijkse colleges van één uur en zullen online via het programma Zoom plaatsvinden. De colleges worden gegeven door een bevlogen studentdocent. Meedoen aan de colleges is heel gemakkelijk! Schrijf u snel in want er zijn beperkt plekken beschikbaar.

Let op: ontvangt u geen bevestiging in uw mailbox? Kijk dan even in uw spambox. Geen mail ontvangen? Neem dan contact op met Joukje via joukje@ogjg.nl.

Wat? 4x college van 1 uur Politiek
Wanneer? Woensdag 16, 23, 30 maart & 6 april van 19.00 tot 20.00
Waar? Online via Zoom
Kosten? 10 euro voor vier colleges

U kunt zich aanmelden tot 15 maart 17:00 uur. 

Wat? 4x college van 1 uur Archeologie
Wanneer? Woensdag 2, 9, 16, 23 februari van 19.00 tot 20.00
Waar? Online via Zoom
Kosten? 10 euro voor vier colleges

U kunt zich aanmelden tot 1 februari 17.00 uur.

Collegereeks Politiek: “De Europese Unie heeft dit besloten”, klopt dit wel?

U heeft Mark Rutte of een andere politicus vast wel eens horen zeggen: “Ik kan er niets aan doen, want de Europese Unie heeft dit besloten.” Wat betekent dit precies? En klopt dit wel? Aan de hand van een casus die in samenspraak met u wordt gekozen, ontdekt u het politieke spel van de Europese Unie in vier colleges! Wat doet de Europese Commissie bijvoorbeeld? En welke reis legt een wetsvoorstel af? 

Kejan heeft Politicologie gestudeerd aan de UvA en Europese politiek en cultuur aan de RUG en in Krakau! Momenteel werkt ze bij YSE, een organisatie die jonge talenten en organisaties helpt jonge talenten en organisaties om hun toekomst voor te geven. Dit doet YSE door middel van traineeships, trainingen en events. en in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Studentdocent Kejan is expert op het gebied van de politiek, dus stel gerust al uw vragen! 

Bekijk het hele programma

Collegereeks Archeologie in vogelvlucht: van de eerste mensen tot aan het grote Romeinse Rijk

In vier colleges van één uur vertelt studentdocent Nina u graag meer over haar vakgebied Archeologie. Welk effect heeft het klimaat bijvoorbeeld gehad op wie we zijn geworden? Hoe verliep de prehistorie?

Nina studeert Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Nina zet haar kennis ook graag om in de praktijk! Zo heeft ze opgravingen gedaan in Zuid-Italië en daar gewerkt op heuvels waar mensen rond 1000 voor Christus hebben geleefd. Tijdens de colleges is er uiteraard de mogelijkheid om al uw vragen aan haar te stellen.

Bekijk het volledige programma

Inschrijfformulier Hoe werkt het?

Zo bekijkt u gemakkelijk een collegereeks!

Inschrijfformulier

Stap 1

Vul het formulier hierboven in.
U kunt gemakkelijk via iDeal betalen.

Mail icoon

Stap 2

Ontvang een bevestiging per mail. Heeft u niks ontvangen? Kijk dan even in uw spambox. Kunt u ook daar de mail niet vinden? Neem dan contact op met Joukje via joukje@ogjg.nl.

icoon van een computer

Stap 3

Ontvang een week van te voren meer uitleg over Zoom, de link naar de colleges en het nummer van de hulplijn aan wie u tijdens het eerste college terecht kunt voor technische vragen. 

Icoontje poppetje

Stap 4

Volg de colleges digitaal en stel al uw vragen direct aan de studentdocent. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname!

Reacties van onze deelnemers

Goed voor het brein

“Ik heb vanmorgen de 2e lezing digitaal bij mogen wonen. Mijn hartelijke dank daarvoor. Ik hoop dat er nog veel meer colleges gegeven gaan worden. Goed voor mijn oude brein (ik ben 89) en zeker ook voor de studenten. Ook zij doen een hoop ervaring op. Goed te merken aan de studentdocent. Ze was zo veel beter dan de 1e keer. Mijn complimenten aan haar.”

Duidelijke digitale instructies

“Complimenten voor de organisatie. Als voordeel zie ik dat wij ook door de duidelijke instructies digitaal konden deelnemen. Het was zo laagdrempelig dat menigeen het aandurfde!”

Vanuit uw eigen huiskamer

“Ik vind een college via Zoom eigenlijk veel fijner dan in de bibliotheek. Ik voel me helemaal op mijn gemak zo in mijn eigen woonkamer.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de colleges zien?

U kunt alle colleges digitaal bekijken via het programma Zoom. Wij sturen u een korte handleiding voordat we starten, zodat u de tijd heeft om Zoom te installeren. 

Wat is het verschil tussen deze collegereeks en de online Seniorencolleges?

De online Seniorencolleges zijn opgenomen in een studio en zijn enkel op dinsdagavonden in oktober en november gratis te zien. De afleveringen zijn tzt terug te kijken op ons online leerplatform OASE van Kennis. U kunt uw vragen insturen via een chat, maar u heeft niet direct contact met de studentdocent. Daarbij zijn het allemaal losse, opzichzelfstaande colleges, gegeven door verschillende studentdocenten.

De collegereeks Kunstgeschiedenis: Nederlandse Kunstschatten is allereerst live. Dat betekent dat u direct al uw vragen aan studendocent Nikki kunt stellen. Maar Nikki zal u ongetwijfeld ook aan het denken zetten met prikkelende vragen! Ten tweede bestaat deze collegereeks uit vier colleges, allemaal gegeven door studentdocent Nikki, waardoor u dieper de stof in duikt. En uiteraard krijgt u een certificaat van deelname na afloop! 

Wie kan deelnemen aan deze collegereeks?

De collegereeks is bedoeld voor 60-plussers die meer willen leren over Kunstgeschiedenis. U heeft geen achtergrondkennis nodig. De collegereeks is echter niet geschikt voor (intramurale) groepen.

Kan ik ook één college aanschaffen?

U kunt enkel de gehele collegereeks aanschaffen. Het is echter niet erg als u één of meerdere colleges mist. Ze zijn goed los van elkaar te volgen.

Hoeveel deelnemers mogen er op één scherm meekijken?

Wij willen u vragen om met maximaal twee deelnemers te kijken. Deze collegereeks is niet geschikt voor groepen achter één scherm. Wilt u met een groep een collegereeks volgen? Mail dan naar info@ogjg.nl en vraag naar de mogelijkheden. 

Kan ik vragen stellen tijdens het college?

Zeker! U kunt al uw vragen stellen via de chat in Zoom. Studentdocent Nikki zal zoveel mogelijk vragen beantwoorden. 

Wie zijn wij?

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert sinds 2014 interactieve colleges voor senioren gegeven door enthousiaste studentdocenten. Deze ‘seniorencolleges’ worden gegeven in bibliotheken, wijkcentra, verpleeghuizen en online. Onze studentdocenten gaan tijdens de colleges het gesprek aan met hun deelnemers. Op deze manier nemen we vooroordelen weg en verbinden we generaties door middel van kennis. Sinds 2020 hebben wij tevens OASE van Kennis opgericht: hét online leerplatform voor 60-plussers. Ons doel? Een maatschappij creëren waarbij een leven lang leren voor in Nederland de norm is. Wij geloven dat persoonlijke groei niet afhankelijk is van leeftijd.

Deelnemers bij OGJG