Heb jij interesse om studentdocent of studentcoach te worden? Vertel je graag over je vakgebied of heb je een andere passie? Lees dan vooral verder!

Word studentdocent of studentcoach

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste studentdocenten en studentcoaches!
Student of docent? Waarom niet allebei? 

Ontvang een training
✓ Geef les aan een geïnteresseerd publiek
✓ Lever een bijdrage aan de maatschappij
✓ Verbeter je presentatievaardigheden
✓ Bouw aan je cv
 

StudentDOCENT
Wil jij wezenlijk iets betekenen voor de maatschappij, en in het specifiek voor ouderen? Vertel je daarnaast gepassioneerd over je studie en ben je goed in presenteren? Dan zoeken wij jou!

StudentCOACH
Past een meer ondersteunende rol beter bij jou? Als studentcoach ondersteun je studenten tijdens hun eerste college, geef je hen feedback en sta je onze contactpersonen op locaties te woord. Je bent het gezicht van OGJG!

De functies zijn goed te combineren en kunnen ook online uitgeoefend worden. Daarbij plannen we je niet zonder jouw toestemming in. Het past dus altijd in je agenda.
 

We maken graag kennis
Wil jij aan de slag als studentdocent en/of studentcoach? Neem dan contact op via het contactformulier of stuur een mail. Vermeld daarin altijd: de regio waarin je actief wil zijn en wat je studeert je of hebt gestudeerd. De desbetreffende regiocoördinator neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Geen student meer maar wel enthousiast? Of op zoek naar een stageplek? Ook dan horen we graag van je!

Naar het contactformulier
Studentdocent Diederik geeft een seniorencollege op locatie

Studentdocent Diederik geeft seniorencollege op locatie 

College

Onderwerpen seniorencolleges

Je bent vrij om zelf een onderwerp te kiezen uit je studie of vakgebied. Dus je kunt een seniorencollege geven over een onderwerp dat echt jouw interesse heeft en waarover je graag vertelt en van gedachten wisselt met deelnemers. Elke studie of vakgebied komt in aanmerking. Je geeft als studentdocent altijd een collegereeks, dat wil zeggen een serie van vier verschillende colleges rondom één thema. Voordat je je eerste college geeft, overleg je altijd met je regiocoördinator over de inhoud en het niveau van je collegereeks. Benieuwd naar onderwerpen waarover studentdocenten zoal colleges geven?
Bekijk onze online colleges

Bekijk de video’s van studentdocenten

Studentdocent Aisja

Aisja vertelt hoe het is om als studentdocent aan de slag te gaan. Ze deelt haar ervaring met college geven, wat dit haar heeft opgeleverd en hoe jij ook aan de slag kan als studentdocent en daarmee een verschil kunt maken voor senioren.

Studentdocent Joris

Joris, studeert aan de docentenopleiding Geschiedenis. In Brandpunt+ vertelt hij over zijn missie om alle leergierige senioren in Nederland te bereiken met seniorencolleges: ‘We moeten waken dat ouderen niet mentaal eenzaam worden’.

Aanmelden als studentdocent of studentcoach?

Heb je vragen of wil je je direct aanmelden als studentdocent of studentcoach? We horen het graag!

Vul het contactformulier in

Veelgestelde vragen

Moet je een specifieke studie doen om je aan te kunnen melden?

Nee, zeker niet! Onze doelgroep heeft een brede interesse, dus elke studie is welkom. Tijdens de training die je van ons ontvangt leer je om je college aan te passen aan de doelgroep.

Waarom zou ik specifiek dit vrijwilligerswerk moeten gaan doen?

Voor sommige senioren is een college van OGJG een hoogtepunt in hun week en het geeft een goed gevoel hier onderdeel van te zijn. Je levert een directe bijdrage aan het welzijn van senioren. Daarbij is dit voor jou een leerzame ervaring en een goede manier om jouw presentatievaardigheden te verbeteren. Vanuit OGJG ontvang je een training waarin je leert hoe je een college vormgeeft, hoe je het beste om kunt gaan met lastige vragen en wat er belangrijk is bij het lesgeven aan senioren. De colleges van OGJG zijn dus niet alleen leerzaam voor de senioren, maar ook voor de studenten, voor jou dus! Tot slot horen wij van veel studentdocenten dat het een mooie aanvulling is voor op het cv. Vrijwilligerswerk bij OGJG geeft je het onderscheidend vermogen als je (later) op jouw droombaan solliciteert.

Ik heb weinig ervaring met presenteren, is dit een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Je ontvangt training en begeleiding van OGJG zodat je goed voorbereid aan een collegereeks begint. Tijdens de kennismaking inventariseren we jouw ervaring met presenteren en we passen de begeleiding hierop aan. Bij het eerste college is er altijd iemand van de organisatie aanwezig en krijg je feedback op o.a. je presentatievaardigheden. Het maakt ons dus niet zozeer uit hoeveel ervaring je hebt met presenteren, maar vooral of je er plezier aan beleeft.

Ik heb weinig ervaring met ouderen, is dit een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Veel studenten die zich aanmelden hebben weinig ervaring in de omgang met ouderen. OGJG wil juist de drempel voor dit contact verlagen. Tijdens de training van OGJG ontvang je meer informatie over de doelgroep, zodat je goed voorbereid het eerste college ingaat. En wie weet verlies je, net als wij, jouw hart aan deze bijzondere doelgroep.

Ik heb weinig ervaring met dementie, is dit een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Tijdens de training ontvang je meer informatie over dementie en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Hoe verloopt het aanmeldingsproces voor studenten?

Heb je interesse om colleges te geven voor OGJG? Meld je dan snel aan via ons contactformulier en vergeet niet te vermelden in welke stad je actief wilt zijn. De desbetreffende regiocoördinator neemt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Vervolgens ontvang je een training en ga je aan de slag met het maken van je collegereeks. Het inplannen gaat altijd in samenspraak met jou. Tijdens het eerste college zal er iemand van OGJG aanwezig zijn om jou te begeleiden. En vergeet niet: de regiocoördinator is tussentijds altijd bereikbaar voor vragen en begeleiding!

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de colleges van OGJG?

Een collegereeks duurt vier keer één uur. Daarnaast moet je rekenen op ongeveer twee uur voorbereidingstijd per college. Vanuit OGJG ontvang je, na een korte kennismaking, voorafgaand aan het eerste college eenmalig een training van een uur. Mocht je tussendoor nog extra begeleiding willen, dan helpt de regiocoördinator je graag. Als een reeks eenmaal is ontwikkeld kan je hem meerdere malen geven op verschillende locaties, de voorbereidingstijd is dan beduidend minder.

Ik ben al afgestudeerd, kan ik me nog aanmelden?

Jazeker, studenten kunnen tot maximaal drie jaar na hun afstuderen bij ons aan de slag als studentdocent. We zien dat veel studenten het leuk vinden om na hun afstuderen bij ons ervaring op te doen. Als je langer bent afgestudeerd kan je altijd even contact met ons opnemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Ik wil graag stage lopen bij jullie, kan dit?

Graag! OGJG is continu op zoek naar nieuwe stagiars. Vanuit allerlei studierichtingen kun je bij ons aan de slag. Stuur een mail met een korte motivatie en cv naar info@ogjg.nl en dan nemen wij spoedig contact met je op.

Ik ben op latere leeftijd (weer) gaan studeren, kan ik alsnog bij jullie colleges geven?

Jazeker! OGJG heeft als doel om jong en oud te verbinden, maar ook als je 50+ bent, ben je een jonge god in de ogen van de doelgroep. Wij doen uiteraard niet aan leeftijdsdiscriminatie en iedereen die gemotiveerd is en studeert, kan bij ons colleges geven. Meer informatie? Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Ik zie dat OGJG (nog) niet actief is in mijn regio, kan ik mij aanmelden?

OGJG wilt graag alle leergierig senioren in Nederland bereiken. Als jouw regio niet op de kaart staat, kun je alsnog contact met ons opnemen. Wij kunnen je dan verder informeren over de (online) mogelijkheden (voor in de toekomst).

Nu beschikbaar

App voor studentdocenten

We hebben een interactieve trainingsapp ontwikkeld in samenwerking met onze partner CoVince. Na het volgen van de training ben je nóg beter voorbereid op het geven van colleges aan senioren.

Download de app
Je hebt als studentdocent gratis toegang tot deze app. Download de CoVince-app via de Appstore/ Google play en kijk bij OGJG Studentdocenten. Mail je regiocoördinator voor gratis toegang tot de OGJG leeromgeving.
Veel plezier met de training!

Naar Google Play-appstore Naar App Store (Apple)