Deze colleges zijn deze maand bij te wonen

Seniorencolleges regio Zuid-Holland
Bibliotheek Scheveningen (online)
Overheid en beleid
7, 14, 21, 28 mei van 10:00 tot 11:00 uur
Aanmelden kan via de website
Seniorencolleges regio Noord-Holland

Er zijn deze maand geen colleges in deze regio die openbaar toegankelijk zijn.

Seniorencolleges regio Utrecht

Er zijn deze maand geen colleges in deze regio die openbaar toegankelijk zijn.

Oud Geleerd Jong Gedaan verzorgt interactieve live colleges voor senioren, gegeven door studenten. Er zijn zowel seniorencolleges op locatie, in een bibliotheek of buurtcentrum als online colleges via een Zoom-bijeenkomst.

Wat is een seniorencollege?

In een collegereeks van vier keer één uur vertelt een enthousiaste student, bij ons studentdocent geheten, over zijn/ haar studie of passie. De student benadert het thema op een laagdrempelige manier, waardoor het onderwerp goed te volgen is en het college voor elke deelnemer interessant is.
Wij hebben vele studenten vanuit uiteenlopende studies, die hun kennis graag delen en in gesprek gaan met de leergierige deelnemers.

Waar zijn onze seniorencolleges te volgen?

Onze colleges op locatie zijn toegankelijk in de regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Wilt u een college volgen op een locatie bij u in de buurt? Dan kunt u zich aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we de beschikbare colleges vermelden.

Onze interactieve online colleges geven we door het hele land. Ook deze colleges vermelden we in onze maandelijkse nieuwsbrief, wanneer het om een openbaar college gaat.

Ik meld me aan voor de OGJG Nieuwsbrief
Volg ons op:
Instagram  –  Facebook –  Linkedin 
college senioren
Senioren volgen een college van een studentdocent in een bibliotheek
Lachende deelnemers van een seniorencollege

logo OASE van Kennis

Online leeromgeving OASE van Kennis

OASE van Kennis is onze online leeromgeving 65-plussers. Word lid voor € 7,95 per maand en krijg onbeperkt toegang tot vele interessante leermodules, waaronder seniorencolleges, cursussen, online rondleidingen door musea, en luisterfragmenten.

Lees alles over OASE van Kennis

 

Online colleges op deze website

In verband met de beperkingen die covid-19 met zich meebracht, hebben we een tiental seniorencolleges opgenomen in de vorm van een vraaggesprek. Deze colleges zijn in de studio opgenomen en drie daarvan zijn gratis online te bekijken. Ze geven een voorproefje van de seniorencolleges die te vinden zijn op onze online leeromgeving OASE van Kennis, waar naast coleges ook een enorme rijkdom aan overige leermodules te vinden is.

Bekijk de online seniorencolleges

Reeds actief in

Bekijk de locaties waar we al seniorencolleges geven of hebben gegeven.

Blijf bij met onze nieuwsbrief

We sturen een maandelijkse e-mail nieuwsbrief uit waarin u alles leest rondom onze seniorencolleges, onze online leeromgeving OASE van Kennis, over nieuwe samenwerkingen en interessante leestips.

Schrijf u nu in!

* = verplicht veld

door MailChimp!

Bekijk ook andere initiatieven van Oud Geleerd Jong Gedaan

OASE van Kennis, online leeromgeving
Seniorencollege Dementie
Seniorencolleges op televisiezender ONS