Seniorencolleges

Hieronder vindt u het aanbod van alle online seniorencolleges, gegeven door enthousiaste studentdocenten. Meer informatie over het aanbod en hoe u zich kunt aanmelden vindt u onderaan deze pagina. Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail via de contactpagina.

Veelgestelde vragen 

  • Wat houdt een online college of online collegereeks in?

Tijdens een online college of online collegereeks vertelt een enthousiaste studentdocent over zijn of haar studie. We gebruiken hiervoor het programma Zoom. Voorkennis van het onderwerp is niet vereist. 

  • Wie zijn de studentdocenten?

Onze studentendocenten zijn studenten aan het HBO of de universiteit, of zijn recentelijk afgestudeerd. Zij vinden het leuk om over hun vakgebied te praten en met u in gesprek te gaan. Vanuit Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) ontvangen zij een training en begeleiding zodat de seniorencolleges voor iedereen goed te volgen zijn. De studentdocent bepaalt echter zelf het onderwerp op basis van zijn of haar eigen interesse. Gezien de verscheidenheid aan studentdocenten, kunnen wij een breed aanbod aan onderwerpen aanbieden. 

  • Wat is het verschil tussen een online college en een online collegereeks?

Een collegereeks bestaat uit vier colleges van één uur, meestal vier weken achter elkaar. Alle vier de seniorencolleges worden gegeven door één studentdocent. Een online college bestaat uit één los college van één uur. 

  • Ik heb een college of collegereeks aangeschaft, en nu? 

Na het aanschaffen van een online seniorencollege of collegereeks ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling. Een dag voor de start van het desbetreffende college ontvangt u de nodige informatie per mail. Geen e-mail van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op via .

Verder praten of leren? Word lid van De OGJG Groep!

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de seniorencolleges van OGJG en online nog meer wil leren en verder wil praten presenteren wij: De OGJG Groep. In deze afgesloten groep op Facebook worden inspirerende vraagstukken gedeeld en deelnemers uitgenodigd om mee te praten over uiteenlopende onderwerpen. Meer informatie en/of lid worden? Klik dan op de knop hieronder.