college senioren

Wij verzorgen interactieve live colleges voor senioren op locatie of via een online Zoom-bijeenkomst, gegeven door een studentdocent. De interactieve Zoom-colleges zijn beschikbaar voor alle regio’s in Nederland. Onze colleges op locatie zijn beschikbaar in de regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. 
Bekijk de locaties waar we nu al actief zijn

Vier colleges, één student

In een collegereeks van 4x 1 uur vertelt een enthousiaste studentdocent over zijn passie of vakgebied. Een collegereeks bestaat dus uit een viertal colleges, steeds door dezelfde studentdocent gegeven. Zo leert de student de deelnemers kennen, wat de interactie ten goede komt. Wij hebben studenten vanuit vele uiteenlopende vakgebieden, met stuk voor stuk interessante onderwerpen. Alle studenten ontvangen van ons een training voor het geven van colleges en alle colleges worden vooraf door ons doorgenomen. Door onze training en begeleiding van de studenten passen onze colleges altijd bij de doelgroep. Wij bieden collegereeksen aan binnen verschillende thema’s, zoals psychologie, kunst of geschiedenis. Elke studentdocent maakt zijn eigen collegereeks, denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als samenwerken met robots, slapen en dromen of over een heel ander onderwerp. Het aanbod is afhankelijk van de beschikbaarheid van onze studentdocenten. Achtergrondkennis over het onderwerp is voor de deelnemers niet vereist. 
Iedere senior is welkom en kan zelfstandig deelnemen of onder begeleiding.
Stuur een mail voor meer informatie over het volgen of organiseren van een college

Deelneemster Huis van de Buurt Floriande:
‘Ik voel me eindelijk weer serieus genomen.

Hoe verloopt een college op locatie?

De studentdocent komt naar de afgesproken locatie om een college te verzorgen. Dat kan zijn in een buurtcentrum, een bibliotheek, een dagopvang of een verzorgingshuis. Bij het eerste college komt er altijd een studentcoach mee voor ondersteuning en feedback.
Een deelnemer kan zelfstandig of onder begeleiding participeren (afhankelijk van de locatie).

Hoe verloopt een college online?

Een locatie boekt een online collegereeks van vier colleges. Deelnemers die zich inschrijven via de locatie ontvangen een link voor de Zoom-bijeenkomst. Even voorafgaand aan de bijeenkomst, zijn de studentdocent en een studentcoach al aanwezig in de meeting. Het college start op het aangegeven tijdstip. De studentdocent zorgt voor interactie door prikkelende vragen aan het publiek te stellen. 
Deelnemers kunnen bellen met een hulplijn als zij technische problemen. Een deelnemer kan zelfstandig of onder begeleiding meedoen, zolang hij of zij toegang heeft tot een PC, tablet of mobiele telefoon met internet.

Waarom kiezen voor een live college?

  • College door bevlogen studenten
  • Interactief en activerend
  • Toegankelijk en uitdagend
  • Wetenschappelijk en actueel
  • oor intra- en extramurale zorg

Activiteitenbegeleider:
Tijdens het college merk je dat senioren die normaal wat stiller zijn worden uitgedaagd en er meer interactie is met andere bewoners en de student van Oud Geleerd, Jong Gedaan dan op andere dagen.’’


Meer weten of een collegereeks inplannen?

Neem contact met ons op
 

Bekijk ook andere initiatieven van Oud Geleerd Jong Gedaan

OASE van Kennis, online leerplatform
OGJG Dementie
Seniorencolleges op televisiezender ONS