Steeds vaker krijgen we in de samenleving te maken met ‘verwarde personen’. Een mentale crisis ontstaat zelden uit het niets. Stigma’s, maatschappelijke percepties en beperkte toegang tot hulp kunnen ervoor zorgen dat iemand steeds verder in psychische nood raakt. Wanneer een situatie escaleert, vormt dit niet alleen een gevaar voor de persoon zelf, maar ook voor de omgeving. Hoe beïnvloeden stigma’s onze perceptie van mensen met mentale problemen? En wat gebeurt er wanneer een mentale crisis zo ver escaleert dat politieonderhandelaars moeten ingrijpen?
In deze tweedelige online collegereeks duikt docent Jedidjah met u in de complexe wereld van mentale crises en crisisinterventies. Aan bod komen de invloed van stigma’s en maatschappelijke percepties op mentale gezondheid en de factoren die bijdragen aan positieve verandering. Daarnaast is er aandacht voor de rol van politieonderhandelaars wanneer een situatie kritiek wordt. Hoe maken zij contact met iemand in psychische nood? Hoe beïnvloedt tijd de dynamiek van een crisis? En wat is de impact op mogelijke slachtoffers?
Kortom, meld u aan voor deze collegereeks vol interessante inzichten!
Let op: Dit college behandelt thema’s rondom psychische crisis en kan confronterend zijn. Heeft u zelf hulp nodig? Aarzel niet om professionele ondersteuning te zoeken.
U kunt zich voor deze online tweedelige collegereeks inschrijven tot 23 april om 16:00 uur. De informatie voor de online colleges ontvangt u direct na uw aanmelding.