Senior

Welke colleges zijn er te volgen?

Volg een college

Student

Word studentdocent!

Meld je aan

Locatiemedewerker

Organiseer een college

Lees meer

Onze missie en visie

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan streeft naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is. Via uiteenlopende initiatieven en projecten werken we aan onze missie. Bijvoorbeeld door seniorencolleges te organiseren, gegeven door studenten. Rode draad in onze activiteiten is cognitieve uitdaging en het verbinden van jong en oud.
Lees meer over ons

Een nieuw seizoen Seniorencollege, deze herfst te zien!

Vorig jaar zomer maakten wij ons allereerste seizoen Seniorencollege. We zonden het uit op televisiezender ONS en met succes! Duizenden senioren hebben genoten van colleges gegeven door jonge studenten over bluesmuziek, de werking van ons brein, kunstgeschiedenis en meer. Wij zijn daarom opnieuw de studio ingedoken, en hebben 9 nieuwe afleveringen gemaakt – exclusief voor u te bekijken!

Ook deze keer presenteren wij weer een divers aanbod. Denkt u aan: Waarom is de muziek van André Rieu zo populair? Wat vertellen de schilderijen van Jan Steen ons over het Sinterklaasfeest in de zeventiende eeuw? En wat is er gebeurd met het mirakel van Amsterdam? Studenten met achtergronden in onder andere archeologie, kunstgeschiedenis, internationaal strafrecht en neurowetenschappen vertellen over hun favoriete onderwerpen.

U heeft de mogelijkheid om de afleveringen al te zien vóórdat ze uitgezonden worden op televisiezender ONS. Elke dinsdagavond in oktober en november kunt u via onze website de colleges gratis bekijken, én kunt u live uw vragen stellen.

Wilt u meer weten of zich inschrijven? Klik dan hier!
Heeft u zich ingeschreven, maar nog geen link ontvangen? Stuur dan een mailtje naar eva@ogjg.nl.

Presentatrice Lisette bij de online seniorencolleges

OASE van Kennis

OASE van Kennis is onze online leeromgeving voor 60-plussers. OASE staat voor Online Academie Senioren Educatie. Want je bent immers nooit uitgeleerd. U kunt lid worden en vervolgens diverse opleidingsmodules volgen, uw vaardigheden verbeteren en u blijven ontwikkelen en leren over talloze onderwerpen via online colleges.
Thema’s als kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis, talen en persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Het aanbod wordt maandelijks vernieuwd en abonnees ontvangen een update wanneer de nieuwe leermodules online staan.
Lees alles over OASE van Kennis

Ga direct naar OASE van Kennis

Schrijf u nu in voor een collegereeks Kunstgeschiedenis!

Voor iedereen die nog lang niet is uitgeleerd en meer wil weten over kunstgeschiedenis organiseren wij in november een collegereeks Kunstgeschiedenis: Nederlandse Kunstschatten.

Duik in vier colleges van één uur in de Nederlandse kunstgeschiedenis en leer alles over de grootste schilders van ons land. De colleges worden gegeven door onze bevlogen studentdocent Nikki. Zij studeert aan de Universiteit van Amsterdam en vertelt u in vogelvlucht over kunst en kunstenaars in de Middeleeuwen tot en met de 19e eeuw.

Klik hier voor meer informatie

Blijf bij met onze nieuwsbrief

We sturen een maandelijkse nieuwsbrief uit met informatie rondom onze seniorencolleges en onze online leeromgeving OASE van Kennis, en met interessante leestips.

Schrijf u nu in!

* = verplicht veld

door MailChimp!