Wat gebeurde er met Rembrandt van Rijn na het schilderen van De Nachtwacht?

Dit college staat 5 oktober online tussen 19.00 en 20.00. Het college duurt 30 minuten. We raden u aan om dus uiterlijk om 19.30 te starten met kijken. Heeft u vragen? Stel deze dan in de chat, het antwoord ontvangt u later deze week. Veel plezier!

Over dit online Seniorencollege

Het schilderij De Nachtwacht is één van de bekendste kunstwerken van Nederland. Rembrandt van Rijn schilderde het in 1642 in opdracht van de Amsterdamse schutterij, en het hangt inmiddels in Het Rijksmuseum in Amsterdam. Tijdens dit college duiken we in het leven van Rembrandt van Rijn. Wat is zijn achtergrond? Wat is het verhaal achter De Nachtwacht? En wat gebeurde er met Rembrandt na zijn bekende werk de Nachtwacht? Bekijk dit college kunstgeschiedenis, gegeven door studentdocent Dewi, en kom erachter!

Over studentdocent Dewi

Leeftijd: Ik ben 27 jaar 
Studie: Theaterwetenschappen
Passie: Mijn
echte passie ligt bij kunstgeschiedenis… Het meest interessante werk vind ik..
Wist je dat..? …Ik ….

Studentdocent Dewi in de studio

Het programma

Wist u dat er nog meer gratis online Seniorencolleges zullen plaatsvinden? Hieronder vindt u het volledige programma.

Planning van online Seniorencolleges
logo OASE van Kennis

Heeft u genoten van het online Seniorecollege en kunt u niet wachten op meer? Neem dan een kijkje op ons online leerplatform OASE van Kennis. Hier vindt u een breed aanbod aan cursussen, colleges en meer! Laat u rondleiden door enthousiaste docenten in het Rijksmuseum, leer over geluk en de oude Romeinen, of luister naar het verhaal achter de Matthäus-Passion met prachtige beelden van het Concertgebouw. 

Naar de website van OASE
Een gebruiker van OASE