2 OKT | OGJG Generatie Café

Het OGJG Generatie Café: Aandacht voor elkaar

Waar kennis en ervaring generaties overstijgen!

In de Week tegen Eenzaamheid leggen wij de nadruk op hoe we meer aandacht kunnen hebben voor elkaar. Daarom organiseren wij op 2 oktober het ‘OGJG Generatie Café’, een themabijeenkomst waarin verschillende generaties met elkaar in gesprek gaan over het thema aandacht. Hoe kunnen we in de maatschappij meer aandacht hebben voor elkaar? En hoe vergroten we aandacht voor elkaar tussen generaties?

€ 5,50

Programma

Tijdens het OGJG Generatie Café duiken we in het fascinerende thema van aandacht: wat is het, hoe werkt het in ons brein en waarom is het zo belangrijk? 

Studentdocent Kacper opent de avond met een introductie over het brein en het bewustzijn. Kacper is masterstudent Neurobiologie en Neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na de inleiding van Kacper neemt prof. dr. Stefan van der Stigchel het woord. Als hoogleraar Cognitieve Psychologie en expert op het gebied van aandacht, zal hij ons meenemen in de wereld van aandacht en het brein. 

Na de presentaties is er ruimte voor vragen en discussie. Een perfecte kans om in gesprek te gaan met onze sprekers en een andere generatie om uw eigen ervaringen en kennis te delen. 

We kijken ernaar uit u te verwelkomen bij Het Generatie Café, waar kennis en ervaringen generaties overstijgen!

Praktische informatie

Locatie: ZIMIHC Theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht.
Tijdsduur: 19.00 – 21.00 (inloop vanaf 18.30)
Datum: 2 oktober 2024
Taal: Nederlands
Bereikbaarheid: 
Er zijn voldoende parkeerplaatsen en parkeren is gratis. Buslijn 1 van U-OV stopt bij de bushalte Amazonedreef, die op ongeveer 50 meter loopafstand van het theater ligt.

Inbegrepen

  • Koffie of thee
  • 2 colleges

Sprekers

Stefan van der Stigchel
Hoogleraar Experimentele Psychologie Universiteit Utrecht

Prof. dr. Stefan van der Stigchel is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht. Ook is hij hoofdonderzoeker van de onderzoeksgroep AttentionLab.

Kacper Pete
Studentdocent Psychobiologie

Kacper is studentdocent bij OGJG en heeft de bachelor Psychologie afgerond. Hij volgt nu de masteropleiding Neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Week tegen Eenzaamheid
Het Generatie Café: Aandacht voor elkaar
€5,50